İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönemde gündeme gelen 'mertçe cinayet' ifadeleri üzerine açıklamalarda bulundu. Akşener, geçmişteki siyasi cinayetlerle ilgili "mertlik vardı ve sonuç itibariyle korkmazdık" şeklindeki sözlerine dair eleştirilere yanıt verirken, günümüz Türkiye'sindeki adalet sistemi ve cinayetler üzerine dikkat çekti.
"Sinan Ateş suikastı" ve "Hrant Dink cinayeti" örneklerini veren Akşener, bu tür olayların Türkiye'de yaşanan adaletsizlik ve korku ortamına işaret ettiğini vurguladı. Akşener, "Bugün, Sinan Ateş'in kızı bu derece korkuyorsa, Hrant Dink gibi insanlar sırtından vurulabiliyorsa ve failler serbest kalabiliyorsa, bu namertlik kol geziyor demektir" diyerek, Türkiye'deki mevcut durumu eleştirdi.
şte Akşener'in o açıklaması:
"Cinayet acı bir şey onun yanında durmak mümkün değil. Ama dedim ki, o günlerde yapılırdı fakat mertlik vardı ve sonuç itibariyle korkmazdık. Asıl mesele bu. Bugün, Sinan Ateş'in kızı bu derece korkuyorsa bugün Türkiye'de yaşayan insanlar Hrant Dink'te olduğu gibi sırtından vurulabiliyorsa, failleri de serbest kalabiliyorsa dolayısıyla namertlik kol geziyor demektir.