Güney Afrika'nın en büyük şehri olan Johannesburg'daki 5 katlı binada yerel saatle gece 01.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangında can pazarı yaşandı.
Johannesburg Acil Durum Yönetim Hizmetleri Sözcüsü Robert Mulaudzi tarafından yapılan açıklamada, Alberts ve Delvers caddelerinin köşesinde bulunan binada çıkan yangında 73 kişinin hayatını kaybettiği, 52 kişinin yaralandığı ve arama kurtarma çalışmalarının da sürdüğü belirtildi.
ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR
Mulaudzi, olay yerine vardıklarında birçok kişinin hala binada olduğunu tespit ettiklerini, bazılarını kurtarmayı başararak hastaneye sevk ettiklerini, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.
Yangının çıktığı binanın daha önce yetkili makamlara "terk edilmiş" olarak bildirildiği ve ülkede yasa dışı bulunan kişilerin bu binada yaşadığı öne sürüldü. Binada 200 civarında kişinin yaşadığı belirtildi.
ZELENSKİ'DEN TAZİYE MESAJI
Ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yangınla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm Ukraynalıların olduğu gibi benim de en içten taziyelerimi Başkan Cyril Ramaphosa'ya ve tüm kurbanların aile üyelerine ve arkadaşlarına iletiyorum. Korkunç bir trajedi. Yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
PEŞ PEŞE YANGINLAR
Yerel basın kuruluşlarından olan Times Live'a göre bina, son aylarda şehirde yanarak küle dönen 4. bina oldu.
Haziran ayında Hilbrow'da çıkan yangında iki çocuk öldü ve Temmuz ayında gaz patlaması yaşanan ayrı bir binada yine yangın çıktı.