MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/7528_karahan-dan-faiz-indirim-mesaji-riskler-var-hareke

GÜNDEM

Tümü

Karahan’dan 'faiz indirim' mesajı: Riskler var, harekete geçmeye hazırız

(25 Gün, 7 Saat önce) 64 İzlenme 0 Yorum
MB Başkanı Karahan, Suudi Arabistan'daki konferansta faiz indirimi sürecine ilişkin açıklama yaptı. Küresel ekonomik belirsizliklere dikkat çeken Karahan, "Riskler pek çok nedenden ötürü var ve biz harekete geçmeye hazırız" dedi. TCMB'nin Aralık 2024’ten bu yana kademeli olarak faiz indirdiğini hatırlatan Karahan, gelişmiş ülkelerdeki para politikalarının Türkiye gibi yükselen piyasa ekonomileri için risk oluşturduğunu vurguladı. Yıl sonunda faiz oranlarının yüzde 30 seviyesine inmesi bekleniyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Suudi Arabistan’da düzenlenen gelişmekte olan piyasa ekonomileri konferansında yaptığı konuşmada, faiz indirim sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi. Karahan, Merkez Bankası’nın Aralık 2024’ten bu yana kademeli olarak faiz indirimine gittiğini hatırlatarak, sürecin getirdiği risklere karşı gerekli adımları atmaya hazır olduklarını vurguladı.

 

"RİSKLER PEK ÇOK NEDENDEN ÖTÜRÜ VAR"

Reuters’ın aktardığına göre Karahan, faiz indirim sürecinde küresel ekonomik belirsizliklerin etkili olduğunu belirtti. Özellikle ABD’deki para politikası belirsizliklerine dikkat çeken Karahan, “Bu durum, Türkiye’nin de içinde bulunduğu yükselen piyasa ekonomileri için önemli bir risk oluşturuyor. Merkez bankalarının çok dikkatli hareket etmesi gerekiyor. Riskler pek çok nedenden ötürü var ve biz harekete geçmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

FAİZ ORANLARINDA DÜŞÜŞ SÜRECİ DEVAM EDİYOR

TCMB, sekiz ay boyunca yüzde 50 seviyesinde tuttuğu politika faizini Aralık 2024’te 250 baz puan düşürerek indirim sürecini başlatmıştı. Ocak ayında bir kez daha aynı oranda faiz indirimi gerçekleştiren banka, şu anda politika faizini yüzde 45 seviyesinde tutuyor.

Geçtiğimiz ay Reuters tarafından yapılan bir ankete göre, TCMB’nin yıl sonuna kadar faizleri yüzde 30 seviyelerine kadar çekmesi bekleniyor. Merkez Bankası’nın önümüzdeki süreçte enflasyon ve küresel ekonomik gelişmeler doğrultusunda atacağı adımlar piyasa tarafından yakından takip ediliyor.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.