Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla aranan Seda Peker ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasındaki diyalog son günlerde pekişti. Peker, sağlık sorunları yaşayan Bahçeli'ye geçmiş olsun mesajı yolladı. MHP'li Yönter, Peker'in bir özel harekat polisine yaptığı yardım için "Allah razı olsun" dedi. Son olarak Peker, MHP liderinden övgü dolu sözlerle bahsetti. Türkiye'ye dönmesine ilişkin ise "henüz erken" dedi.
'SAYIN BAHÇELİ'YE HİÇ SAYGISIZLIK ETMEDİM'
Gazeteci İsmail Saymaz'ın haberine göre Peker, MHP'den bir isim ile en son 25 yıl önce sorun yaşadı. Bu ismin Şefkat Çetin olduğunu söyleyen Peker, "Bugüne kadar sayın Bahçeli ile ilgili hiçbir saygısız kelime kullanmadım. Devlet abi, Başbuğ Türkeş’in makamında oturan, ülkücü hareketin lideridir. Bu vesileyle kendisine Allahtan şifa diliyorum." şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz günlerde MHP'li İzzet Ulvi Yönter, Peker’in bir özel harekat polisinin tedavisini karşılaması üzerine, “Allah razı olsun. Özel harekat polisimize şifalar diliyorum” demişti.
Peker, Yönter'in ülkücüler tarafından saygı duyulan biri olduğunu söyledi, "Siyaseten bir duruşu olduğunu bütün Türkiye biliyor. Yapmış olduğu paylaşımla bunu kanıtladı." ifadelerini kullandı.
NEDEN 'ÜLKÜCÜ DEĞİL TURANCIYIM' DEDİ?
Ülkücü olup olmadığıyla ilgili ise Peker, "Vaktiyle muhalif kesimde şu haberler yapılıyordu: 'Ülkücü Sedat Peker!' Sanki ülkücülüğü kullanarak bir şeyler yapıyormuşum gibi… MHP’ye haksızlık yapmamak ve eleştirilerde kendimi korumak için stratejik bir cevap verdim. 'Turancıyım' dedim. Zaten Türk milliyetçisinin ülküsü de birleşik Türk devletleri, yani Turan’dır." açıklamasını yaptı.
'NE ZAMAN DÖNECEK OLSAM...'
Uzun zamandır yurt dışında olan ve Türkiye'de organize suç örgütü lideri olmak iddiasıyla aranan Peker, Türkiye’ye dönmek için erken olduğunu belirtti. Peker, "Dönmemle ilgili ne zaman avukatlarım çalışma yapsa, dilekçe hazırlasa, enteresan bir şekilde Fetullahçı gazeteciler tarafından bu durum öğrenilip hayal ürünü olan şiddet olaylarıyla ismimi anıp süreci provoke ediyorlar." dedi.