MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/7723_bakan-isikhan-duyurdu-calisan-anneye-verilen-cocuk

GÜNDEM

Tümü

Bakan Işıkhan duyurdu: Çalışan anneye verilen çocuk bakım desteği artırıldı

(52 Gün, 2 Saat önce) 98 İzlenme 0 Yorum
KİPAP kapsamında verilen destekler artırıldı. Haberi Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Buna göre; çalışan annelere verilen çok bakım desteği 3 bin liradan 7 bin 500 liraya çıkarıldı. Öte yandan ücret, prim ve vergi desteği 25 bin liradan 32 bin liraya çıkarıldı.

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya platformu X üzerinden kadın çalışanların istihdamını artırmak için sağlanan desteklerin artırıldığını duyurdu.

Buna göre; ‘Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi’ (KİPAP) kapsamında kadın çalışanların iş hayatına katılımını teşvik etmek amacıyla sunulan ücret, prim ve vergi desteği 25 bin liradan 32 bin liraya çıkarıldı.

Çalışan annelerin kayıtlı istihdamda kalmasını sağlamak adına verilen çocuk bakım desteği de 3 bin liradan 7 bin 500 liraya yükseltildi.

Bakan Işıkhan başlangıçta 25 ilde uygulanan KİPAP'ın artık Türkiye'nin 81 ilinde geçerli olduğunu da duyurdu.

KİPAP’ın sektörel olarak kapsamı da genişletildi. Geçmişte sadece imalat sektörünü kapsayan uygulamaya artık sağlık, bilgi ve iletişim sektörleri de dahil edildi.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.