MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/7924_adalet-bakanligi-duyurdu-bilirkisi-atamalarina-per

GÜNDEM

Tümü

Adalet Bakanlığı duyurdu: Bilirkişi atamalarına performans geliyor

(2 Saat, 6 Dakika önce) 62 İzlenme 0 Yorum
Adalet Bakanlığı, bilirkişilik sisteminde köklü değişikliklere hazırlanıyor. Yeni düzenlemeyle, bilirkişilerin performansı değerlendirilecek, yetersiz bulunanlar sicilden çıkarılacak. Atamalar merkezi sistem üzerinden online olarak yapılacak, rapor süreleri kısaltılacak ve gerçeğe aykırı rapor verenlere yönelik yaptırımlar ağırlaştırılacak.

Adalet Bakanlığı, bilirkişilik sisteminde köklü değişiklikler öngören bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bakanlığın faaliyet raporuna göre, bilirkişilerin performanslarının değerlendirilmesi sonucunda yetersiz bulunanların sicil ve listelerden çıkarılmasına yönelik bir taslak hazırlanmış durumda.

BİLİRKİŞİLİKTE YENİ DÖNEM: ATAMALAR MERKEZİ SİSTEME GEÇİYOR

Türkiye gazetesinin haberine göre, bilirkişilik temel ve alt uzmanlık alanları güncellenecek, bilirkişilerde aranan nitelikler yeniden belirlenecek. Ayrıca, otomatik tevzi sistemi ile bilirkişilerin sıra ile görevlendirilmesi sağlanacak.

Yeni düzenleme kapsamında:

Bilirkişi atamaları merkezi sistem üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.

Yargı süreçlerinin hızlandırılması amacıyla bilirkişilerin raporlarını hazırlaması için verilen süreler kısaltılacak.

Süresi içinde rapor sunmayan veya bilirkişilik görevini kötüye kullananlara karşı daha caydırıcı yaptırımlar uygulanacak.

BİLİRKİŞİLERE SIKI DENETİM VE CAYDIRICI YAPTIRIMLAR

Yeni sistemle birlikte, gerçeğe aykırı rapor veren bilirkişilere yönelik cezalar ağırlaştırılacak. Meslek kurallarına uygun hareket etmeyen bilirkişiler için:

Bilirkişilik sertifikasının iptal edilmesi gündeme gelecek.

Usulsüz rapor hazırlayanlara yönelik disiplin süreçleri hızlandırılacak.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.