Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına karşı, yarın akşam saat 20.30’da 14 büyükşehir ve 21 ilde eş zamanlı miting düzenleyeceğini duyurdu.
CHP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, planlanan mitinglerin halkın iradesine sahip çıkmak ve demokratik değerlere destek vermek amacıyla gerçekleştirileceği ifade edildi.
Mitinglerin düzenleneceği büyükşehirler şöyle: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin, Muğla ve Tekirdağ.
Miting yapılacak diğer iller ise şunlar: Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Giresun, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Sinop, Uşak, Yalova ve Zonguldak.
CHP açıklamasında, “Bu mitingler, sadece bir kişiye değil, halkın oylarıyla seçilen temsilcilerine yönelik müdahalelere karşı demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlılığın bir göstergesidir” denildi.