MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/8322_mahkeme-iptal-etmisti-ibb-den-2-bin-500-taksi-icin

GÜNDEM

Tümü

Mahkeme iptal etmişti: İBB'den 2 bin 500 taksi için ruhsatlı ihale kararı

(1 Gün, 2 Saat önce) 70 İzlenme 0 Yorum
İBB Meclisi, mahkeme kararına uygun olarak 2 bin 500 uygulama tabanlı taksinin 29 yıllığına ruhsatla ihaleye çıkarılmasını oy birliğiyle kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, nisan ayı toplantılarının üçüncü oturumunda kent trafiği ve ulaşım sistemine ilişkin bir karara imza attı. Saraçhane’de gerçekleştirilen oturuma Meclis 2. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlık etti.

Gündemin en dikkat çeken maddesi, daha önce Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan ve İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası’nın açtığı dava sonucunda yürütmesi durdurulan 2 bin 500 uygulama tabanlı taksiye dair ihale kararı oldu.

MAHKEME KARARINA UYUMLU DÜZENLEME

UKOME'nin aldığı kararın mahkeme tarafından yürütmesinin durdurulmasının ardından, İBB yönetimi ilgili düzenlemeleri yeniden değerlendirerek, söz konusu kararın kanunla çelişmeyen hükümlerine uygun bir şekilde uygulamaya konulması için yeni bir formül geliştirdi. Bu kapsamda, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu çerçevesinde 2 bin 500 taksi ruhsatının gerçek kişilere 29 yıllığına verilmesi amacıyla ihale düzenlenmesi teklifi İBB Meclisi’nin gündemine alındı.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

İlgili gündem maddesi, Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Bu karar doğrultusunda, ihaleye katılacak olan gerçek kişiler, kazanacakları taksi ruhsatlarıyla 29 yıl boyunca İstanbul’da uygulama destekli taksi işletmeciliği yapabilecekler.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.