MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/8440_avrupa-nin-uc-ulkesinde-elektrik-kesintisi-trafik-

DÜNYA

Tümü

Avrupa'nın üç ülkesinde elektrik kesintisi: Trafik ışıkları çalışmıyor, metrolar durdu

(3 Saat, 21 Dakika önce) 75 İzlenme 0 Yorum
İspanya, Portekiz ve Fransa'nın bazı bölgeleri pazartesi günü büyük bir elektrik kesintisiyle sarsıldı. Milyonlarca insanın elektriksiz kaldığı bildirildi. Politico'nun haberine göre, kesinti nedeniyle trafik ışıkları devre dışı kaldı, metro seferleri aksadı.

İspanya ve Portekiz'de pazartesi günü yaşanan yaygın elektrik kesintisi nedeniyle milyonlarca kişinin elektriksiz kaldığı bildirildi.

Portekizli yetkililer, kesintinin ülke genelini etkilediğini doğrularken, İspanya’da da benzer bir durumun yaşandığı belirtildi. Madrid'deki Barajas Uluslararası Havalimanı dahil olmak üzere birçok kritik noktada elektrik kesintisi yaşandı. Ayrıca iletişim altyapısında da aksamalar meydana geldi.

İspanya sınırına yakın bölgelerdeki Andorra ve Fransa vatandaşları da kesintiden olumsuz etkilendi. Kesintinin kesin nedeni henüz açıklanmadı. Ancak yerel basın, İber Yarımadası'ndaki enerji şebekelerini etkileyen Avrupa genelindeki elektrik altyapısında bir arıza yaşandığını öne sürüyor.

ENERJİ ŞİRKETLERİ ALARMDA

İspanyol elektrik iletim operatörü Red Eléctrica, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, kesintinin ardından acil protokollerin devreye alındığını ve elektrik arzını yeniden sağlamak için tüm imkanların seferber edildiğini duyurdu. Yetkililer, kesintinin nedenini araştırmaya devam ediyor.

GÜNLÜK HAYAT FELÇ OLDU

İspanya ve Portekiz'de yerel saatle 12.30 civarında başlayan kesinti, trafik akışını durma noktasına getirdi. Metro sistemlerinde ciddi aksamalar yaşanırken, hastanelerde acil durum jeneratörleri devreye alındı. Yetkililer, belirsizlik nedeniyle kamu kurumlarında enerji tasarrufu önlemlerinin artırıldığını belirtti.

İspanyol yetkililer, yoğunluk nedeniyle vatandaşlardan acil hatları gereksiz yere meşgul etmemelerini istedi.

SİBER SALDIRI ŞÜPHESİ MASADA

Elektrik kesintisinin olası bir siber saldırı sonucu yaşanıp yaşanmadığı da soruşturuluyor. Avrupa enerji şebekesinde geçmişte yaşanan küçük ölçekli arızaların büyük çaplı kesintilere yol açtığı biliniyor. Örneğin, 2003 yılında İsviçre'de bir elektrik hattının arızalanması, İtalya genelinde büyük bir elektrik kesintisine neden olmuştu.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.